Kesäkauden ensimmäinen vierasottelu saatiin taputeltua mukavassa säässä Turun urheilupuistossa. ÅLK oli saanut jalkeille varsin kovan nipun, eli tiedossa oli jännittävä iltapuhde.

ÅLK4 – NTP 1-3

Putte Johansson ÅLK4 – Kalle Keskinen NTP 1-6 4-6

Putte tiedettiin jo ennen ottelua erittäin potentiaaliseksi peluriksi, joka ei turhaan mailaa purista ja tykkää antaa pallolle vauhtia letkeillä lyönneillään. Varsinkin Puten syöttötyöskentely oli paikoitellen upeaa katsottavaa; välillä ässä paukahti nurkkaan noin 200km/h, ja kakkossyöttönä arsenaalista löytyi mm. painava kicksyöttö. Putte ei kuitenkaan ollut viimeaikoina juuri mailaan koskenut, joten aivan ihanteellista tatsia ei matsin aikana löytynyt, ja varsinkin ensimmäinen erä karkasi kun varkain Kallelle. Toisessa erässä Puten läväytykset alkoivat löytää paremmin kenttään, ja Putte johtikin Kallen syötöllä 15-40 johtaessaan toista erää 3-4. Tässä vaiheessa Kalle sai kuitenkin puristettua tärkeän geimin lopulta itselleen, ja tästä innostuneena kaksi seuraavaakin gamea eli toinen erä 6-4.

Karim Krause ÅLK4 – John Butterfield NTP 3-6 0-6

Karim tiedettiin kevään turnauksien perusteella hyväksi junioripelaajaksi, joka oli varsinkin viimeisten kuukausien aikana mennyt pelissään eteenpäin aimo harppauksin ainakin turnaustuloksista päätellen. Tämän oli joutunut kokemaan myös John pääsiäisturnauksessa Kaarinan Aktia Areenalla Karimin paukuttaessa itsensä tuolloin voittoon kovalla alustalla. Ilmassa oli siis potentiaalisen revanssin makua tällä kertaa massakentällä. Puten tavoin myöskään Karim ei ollut viime aikoina päässyt harjoittelemaan, joten viretaso ei ollut onneksemme ehkä aivan parhaalla mahdollisella tasolla. John taas pelasi omaa väkevää peliään ja tasaisen ensimmäisen erän alun jälkeen John sai yliotteen ja vei ottelun lopulta selvin luvuin.

Olli Hakovirta ÅLK4 – Pasi Pennanen NTP 4-6 2-6

Pienten myöhästymissekoilujen päätteeksi kolmas ottelu aloitettiin hieman odotettua myöhemmin, mutta tämä ei Pasin keskittymistä juuri haitannut, vaikkei mies itse aivan tyytyväinen omaan peliinsä ollutkaan varsinkaan ensimmäisessä erässä. Ottelu olikin alkuun tasainen, molempien pelaajien hieman haparoidessa isossa pelissään, mutta lopulta Pasin rutiini oli hivenen Ollia korkeammalla tasolla, jolloin toinen erä tuli kotiin hieman selvemmin numeroin.

Keskinen/Butterfield NTP – Johansson/Krause ÅLK4 6-2 4-6 12-14

Nelinpeli näytti jo kotiutuvan mukavasti tilanteessa 6-2 4-2 30-0, mutta niin vain fokus hieman petti juuri niillä hetkillä, kun homma olisi pitänyt viimeistellä. Rennosti pelanneet vastustajat käyttivät pokalaisten heikot hetket hyödykseen ja puristivat lopulta rinnalle ja ohi kutkuttavien vaiheiden ja useamman ottelupallon jälkeen. Nelinpelin loppuvaiheilla aurinko paistoi toiselle puolelle jo lähes vaakatasosta silmille, jolloin molemmilta joukkueilta nähtiin melko koomisiakin hutilyöntejä pallosta, mutta nämähän toki ulkotennikseen kuuluvat ja olosuhteet ovat kaikille samat. Hauskaa oli taas vaikka jo selvältä näyttäneen voiton kääntyminen tappioksi hieman jäikin vielä mieltä nakertamaan.