Talvikausi päästiin viimeisimmän kesäkauden tavoin päättämään jännittävään nousukarsintaotteluun. Kovista odotuksista huolimatta kausi jouduttiin ikävä kyllä päättämään jälleen tappioon, eli sarjanousu jäi yhä haaveeksi.

Kalle Keskinen NTP – Juha Hepojoki Roima 3-6 1-6

Ykkösten ottelussa kohtasi tuttu parivaljakko, kun Juha oli tullut hakemaan tosissaan revanssia reilun vuoden takaisesta tappiostaan Kallea vastaan samalla kentällä. Pienten alkuhaparointien jälkeen kävi selväksi, että Uudenkaupungin mies oli todella hyvällä pelipäällä, ja Kallella oli suuria vaikeuksia pysyä Juhan pelitemmossa mukana. Erityisesti Juhan tarkat ykkössyötöt ja tehokas kämmenlyönti toivat Roimalle tukuttain ilmaisia pisteitä. Kalle saikin koko ottelussa vain 3 breikkipalloa (joista ei murtoja) ja nekin samaan geimiin, jossa Juhalle tuli harvinainen heikompi jakso. Kallella oli lisäksi suuria vaikeuksia palauttaa Juhan matalapomppuisia peruslyöntejä riittävän syvälle, jonka seurauksena roimalainen pääsi turhan usein painamaan päälle ja ratkaisemaan pisteitä.

Tällä kertaa ei jossiteltavaa jäänyt, vaan parempi vei voiton ja näin oltiin jouduttu siihen tilanteeseen, että sarjanousuun vaadittaisiin voitot toisesta kaksinpelistä ja myöskin nelinpelistä.

Pasi Pennanen NTP – Riku Laine Roima 6-1 6-2

Kakkosten pelissä jouduttiin hieman soveltamaan, sillä alunperin otteluun kaavailtu John sairastui juuri ottelun aattopäivänä, ja näin ollen piti muuttaa suunnitelmia ja kutsua luottopakki Pasi hoitamaan myös kaksinpeli. Pasi vastasikin huutoon loistavasti, vaikka sai vastaansa varmaa ja maltillista peliä pelaavan Riku Laineen. Rikun pelitapaa voitiin siinä mielessä pitää harvinaisena, että hän tykkäsi selvästi enemmän kiertää lyöntejään rystypuolelle, josta lyönnit viuhuivatkin pääasiassa hyvillä tehoilla. Pasia tämä ei kuitenkaan yllättänyt, vaan mies vastasi haasteeseen pelaamalla omaa tuttua ja rentoa peliään, jossa Pasi määrää temmon ja vastustaja saa luvan koettaa roikkua siinä mukana. Pasi hoitikin homman tuttuun tyyliin varmasti kotiin, aivan kuten teki edellisessäkin nousukarsinnassa. Luottomies on luottomies.

Keskinen/Pennanen NTP – Hepojoki/Laine Roima 6-1 1-6 7-10

Niin siinä sitten taas kävi, että nelurista jouduttiin ratkaisua nousijan selvittämiseksi hakemaan. Kalle ja Pasi lähtivät hyvällä tsempillä hakemaan voittoa, kun taas roimalaisten tekemissä virheissä paistoi ensimmäisessä erässä lievä hermostuneisuus. Näin ollen ensimmäinen erä livahtikin nopeasti NTP:lle 6-1. Erätauolla päätettiin, että sama meininki pidettäisiin yllä, eikä momentumia päästettäisi karkaamaan. Ikävä kyllä roimalaiset olivat päättäneet toisin, ja 1-1 tilanteen jälkeen he menivätkin menojaan erävoittoon asti. Varsinkin Riku paransi toiseen erään ratkaisevasti otteitaan pokalaisten ihmetellessä voimasuhteiden päälaelleen kääntymistä. Vielä ei kuitenkaan oltu mitään ratkaistu, ja matsitiebreakiin päätettiinkin lähteä toisen erän vastoinkäymiset unohtaen ja kovasti tsempaten. Ottelun henkinen ratkaisu tapahtui Roiman johtaessa 8-6, kun Juhan refleksinomainen lentolyönti vaikeasta asennosta suorastaan kiipesi verkkonauhan yli toiselle puolelle, ja siitä tilanteeksi 9-6 eikä 8-7. Yksi lohdutuspiste vielä saatiin, mutta lopulta Uudenkaupungin ylpeys pääsi nostamaan kädet kattoon voiton merkiksi lukemin 10-7.

Onnittelut Roimalle ja menestystä kolmosdivariin!