Naantalin Tennis Poka ry täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 50 vuotta. Seuraavassa seuran nykyisen puheenjohtajan Jyri Mäkelän terveiset sekä aikamatka seuran varhaishistoriaan 20-vuotishistoriikin muodossa.

Naantalin Tennis Poka ry 50 vuotta

Naantalin Tennis Poka on perustettu vuonna 1968 ja toiminta jatkuu edelleen. Alussa jäseniä ei ollut kovin paljon, mutta hiljalleen jäsenmäärä kasvoi. 1980-luvulla seurassamme oli eniten jäseniä ja ”tennisbuumi” oli muutenkin vahva.

Pokalla on ollut junioritoimintaa vuosien ajan. Välillä toiminta on ollut todella vilkasta. Unikeon kilpailumme ovat jo ihan klassikkoainesta Suomen tenniksen kesäkalenterissa. Jostain perheestä on ollut osallistujia jo kolmesta sukupolvesta.

Tenniksen tietynlainen yksilölajin leima ehkä aiheuttaa sen, että toiminta on monessa seurassa kenties jo liiankin ammattimaista. Juniorit jätetään valmentajan huomaan ja haetaan pois tunnin jälkeen. Tietynlainen yhteisöllisyys ja talkoohenki vaikuttaa valitettavasti olevan katoavaa urheiluseuraperinnettä. Tässä meillä olisi mielestäni paljon parannettavaa tuleville vuosille.

Seura ei järjestänyt varsinaista juhlatilaisuutta 50-vuotispäivän kunniaksi. Seuran jäsenet ovat käyneet katsomassa ammattilaistennistä Tukholmassa todella monen vuoden ajan. Sattumalta myös Tukholman avoin tennisturnaus viettää tänä vuonna 50-vuotis juhlavuottaan. Myös tänä vuonna suuntaamme katsomaan kilpailua Tukholmaan. Yritimme nyt saada myös aiempia seuramme aktiiveja reissuun mukaan. Tämä matka onkin meidän pokalaisten 50-vuotis juhlamatka.

Varmasti tänäkin vuonna pääsemme nauttimaan mukavasta seurasta ja loistavasta tenniksestä.

Terveisin Jyri Mäkelä, pj

 

Kiitämme lämpimästi kaikkia Pokan toimintaan vuosien varrella osallistuneita ja toivotaan pitkää ikää perinteikkäälle seurallemme!