Sarjaotteluraportti NTP – RuT3, pelattu 19.6.2017

Vaasalaisten visiitin jälkeen ehdittiin hengähtää kokonaiset pari päivää kunnes Impivaaraan saapui jälleen vieraita ulkopaikkakunnalta. Tällä kertaa vieraat tulivat sentään hieman lyhyemmän reissun takaa, nimittäin Raisiosta RuT:in kolmosjoukkueen muodossa. Joukkue on jo pidemmän aikaa muodostunut valmentaja Rauno Kiiverin luotsaamista nuorista raisiolaislahjakkuuksista, ja porukka onkin NTP:lle suhteellisen tuttu, sillä talvisarjassa RuT 3 on osunut vastaan jo ainakin kahdesti. Tällä kertaa joukkue oli muodostettu kahdesta junioripelaajasta höystettynä yhdellä hieman kokeneemmalla pelimiehellä.

NTP-RuT 3 4-0

Kalle Keskinen NTP – Aaro Saaranluoma RuT3 6-4 6-1

Kalle ja Aaro olivat jo kerran pelanneet vastakkain Raisiossa parisen vuotta takaperin, jolloin Kalle oli ollut niukasti Aaroa etevämpi kahden tasaisen erän jälkeen. Aaro oli luonnollisesti kasvanut pituutta ja kehittynyt pelillisesti kahdessa vuodessa aimo harppauksia, joten pelistä oli luvassa ennakkoon tasainen mittelö. Suureksi ongelmaksi ja osaltaan pienoiseksi ottelun latistajaksi molemmille pelaajille muodostui toisesta päädystä suoraan vaakatasosta silmille loistava aurinko. Peli olikin todella rikkonaista ja rytmitöntä osittain varmasti tästä syystä, eikä kunnollisia palloralleja oikein päässyt siis syntymään. Aaro aloitti kuitenkin hiukan väkevämmin ja löi rohkeasti kämmenpommejaan ympäri kenttää melko hyvällä menestyksellä. Lopulta Kalle pääsi kuitenkin puristamaan ensimmäisen erän kalkkiviivoilla ohi ja Aaro vielä hieman kokemattomampana pelaajana menetti ensimmäisen hävityn erän jälkeen uskoa omaan tekemiseen ja toisen erän Kalle rullasi kotiin hieman helpommin tällä kertaa. Oli kuitenkin hienoa nähdä Aaron saaneen lisää vauhtia ja tarkkuutta lyönteihinsä parin vuoden takaisesta ja muutama ässäkin paukahti linjaa pitkin komeasti. Täytyy vaan pitää mielessä että tenniksessä ottelu on ohi vasta kun viimeinen pallo on pelattu, siihen asti kaikki on mahdollista.

John Butterfield NTP – Akseli Aaltonen RuT3 6-1 6-1

Akseli edusti myös RuT:in nuorempaa kaartia, ja lähti ennakkoluulottomasti haastamaan NTP:n padel expertti Johnia. Akseli löi hyvällä tekniikalla ja voimalla palloa, mutta John ei tästä turhia häkeltynyt, vaan malttoi jauhaa ja jauhaa kunnes Akselilta jäi lyönti hieman lyhyeksi tai muuten heppoiseksi, josta seurasi välitön rankaisu voittolyönnin muodossa. Johnin kärsivällinen pelitapa höystettynä oikea-aikaisilla täsmähyökkäyksillä onkin ollut molemmissa sarjapeleissä myrkkyä vastustajalle, sillä jo toisen kerran peräkkäin vastustaja sai lähteä Impivaarasta kotimatkalle 6-1 6-1 tappio niskassaan.

Pasi Pennanen NTP – Olli Saksa RuT3 6-3 6-0

Hämmentävää kyllä, mutta myös Pasi takoi taululle täsmälleen samat voittonumerot kuin edeltävässä Vaasa ottelussa. Pasin vastustaja oli jo kokeneempi pelimies Olli Saksa, joka oli hiljattain aloittanut tenniksen kilpapelit uudestaan useamman vuoden tauon jälkeen ja liittynyt RuTin kolmosporukkaan. Olli pysyi vielä ensimmäisen erän melko hyvin Pasin voimatenniksen kyydissä, mutta Pasi onnistui kuitenkin yhden breikin ansiosta viemään ensimmäisen erän. Toisessa erässä Pasin aggressiivinen pelitapa alkoi tuottaa vielä selvemmin tulosta, sillä Ollin rystyslaissit alkoivat jäämään hieman liian lyhkäisiksi kovan paineen alla, ja Pasi pääsi painostamaan Ollia entistä kovempaa. Hieno voitto voimatenniksen nimeen vannovalle Pasille siinäkin mielessä, että mies onnistui tänään pitämään jokikisen syöttövuoronsa (myös nelurissa).

Keskinen/Pennanen NTP – Saaranluoma/Saksa RuT3 6-3 6-3

Nelinpelissä oli jälleen panoksena ei enempää eikä vähempää kuin puhdas 4-0 voitto kotijoukkueelle, ja tällä kertaa Kalle ja Pasi vastasivat huutoon menestyksekkäästi. Ensimmäinen erä eteni suht tasaiseen tahtiin pitojen merkeissä NTP 4-3 johtoon asti, kunnes viimein Kallen ja Pasin onnistui murtaa Aaron syöttö tiukkojen vaiheiden jälkeen. 5-3 tilanteessa Kalle pääsi syöttämään erää kotiin ja käytti tilaisuuden hyödykseen. Toisessa erässä isännät ottivat heti komennon murron muodossa ja pitivät johdon loppuun asti. NTP:n johtaessa toista erää 5-3 pääsivät raisiolaiset omassa syötössään jo 40-0 johdolle, mutta niin vain erityisesti Pasin kovan tsempin ja psyykkauksen seurauksena nousi kotijoukkue vielä huiman kirin avulla syötönmurtoon ja voitontanssit olivat valmiina alkamaan. Voidaan sanoa että taas koettiin todella viihdyttävä neluri ja molemmilta parivaljakoilta nähtiin upeita venytyksiä ja ovelia suorituksia. Tätä se tennis on mukavimmillaan.