Sarjaotteluraportti NTP – WaTC2, pelattu 17.6.2017

Kesän sarjatennis päästiin avaamaan kotipelillä vaasalaisia vieraita vastaan loistavassa säässä Impivaaran kovilla ulkokentillä. Ottelut päästiin lopulta aloittamaan ajallaan, vaikka pienen kommelluksen seurauksena vaasalaiset kävivätkin ensin koukkaamassa Naantalin kautta ennen saapumistaan Impivaaraan. Väärinkäsitys liittyi paitsi ottelupaikkakuntaan, myös pelialustaan, sillä vaasalaiset olivat odottaneet pääsevänsä pelaamaan massakentille.

NTP – WaTC2 3-1

Kalle Keskinen NTP – Göran Björkholm WaTC2 6-3 7-6

Ykköspelaajien pelissä Kalle sai vastaansa kokeneen ja taitavan Göran Björkholmin. Göranilla oli menneiltä vuosilta kokemusta jopa A-luokasta asti ja kovan tason huomasi erityisesti äärimmäisen kauniista yhden käden rystystä, jonka Göran sai lyötyä painavasti mistä päin kenttää tahansa ja miltä korkeudelta vain. Göran osasi myös vaihdella lyöntikulmia ja syvyyksiä ovelasti erityisesti rystypuolelta. Syötöissäkään Göran ei turhia säästellyt, vaan painoi sekä ykköset että kakkoset täysillä nurkkiin. Kakkossyötöstä tulikin 4-5 ässää pelin aikana. Kallen onneksi Göran oli harjoitellut kesällä vain massakentillä ja tuntuma koviin kenttiin oli varsinkin ensimmäisessä erässä hieman hakusessa. Toisessa erässä peli tasaantui huomattavasti Göranin saatua rytmistä paremmin kiinni, ja olisi voinut kääntyä kummalle vaan. Lopulta Kallen varmuuteen nojautuva peli riitti voittoon tiukkojen tie-break vaiheiden jälkeen, eikä Göranin high risk/high reward peliä tällä kertaa palkittu.

John Butterfield NTP – Teemu Ala-Mikkula WaTC2 6-1 6-1

Kakkosten kohtaamisessa John pääsi mittamaan vaasalaisten Teemu Ala-Mikkulan päivän vireen. Teemultakin löytyi muutamien vuosien takaa todella kovia päänahkoja, mutta viimeisten vuosien aikana pelitahti oli miehellä hieman harventunut. Johnin pelituntuma rajoittui viimeajoilta lähinnä padelin pelaamiseen, mutta pelirutiini oli silti hyvin kohdillaan. Ottelun ensimmäinen pallo kesti noin 3,5 minuuttia ja kentältä kuului parkaisu: ”me pelataan täällä vielä huomennakin tätä menoa”. Pallojen kestot kuitenkin lyhenivät vastaisuudessa, ja John korjasi lopulta ainakin numerollisesti melko selvän voiton.

Pasi Pennanen NTP – Ville Häggblom WaTC2 6-3 6-0

Myöskin Villeltä löytyi kokemusta B-luokasta, ja täytyykin sanoa että hänen tämän hetkinen tasoituksensa D-luokassa ei kertonut totuutta miehen todellisesta pelitasosta. Villen pelityyli olisi sopinut hienosti massakentille, varsinkin kämmeneltä tuli todella voimakasta yläkierrettä melko korkealla kaarella. Pasin voimatennis oli kuitenkin kovalla alustalla valttia, sillä Pasi sai painostavilla lyönneillään Villen puolustuskannalle.Ensimmäisen erän Ville vielä sinnitteli mukana, mutta toinen oli jo ”Boom Boom” Pennasen näytöstä. Pasi kuitenkin jakoi ottelun jälkeen tunnustusta myös vastukselleen toteamalla että massakentällä tulos olisi saattanut olla tyystin toisenlainen.

Keskinen/Pennanen NTP – Björkholm/Häggblom WaTC2 5-7 5-7

Nelinpeli eteni molempien erien suhteen kolmijakoiseen tyyliin. Vastustaja meni ensin selvään johtoon, sitten Kalle ja Pasi hiipivät kuin varkain rinnalle 5-5 tilanteisiin, kunnes taas vastustajan ehkä hieman parempi lentopeli ja nelurirutiini ylipäätään käänsivät erät tiukassa paikassa heille. Hauskaa kikkailua ja läpsyttelyä kuitenkin nähtiin puolin ja toisin, ja näin saatiin päätökseen ensimmäinen sarjapeli aurinkoisissa merkeissä ja tunnelmissa.