Ottelu pelattu 23.7.2017

Kesän neljättä sarjapeliä päästiin pelaamaan kotoisasti imppariin jälleen kerran mukavassa säässä. Lohjalaiset olivat saapuneet totuttelemaan kenttiin hyvissä ajoin ennen otteluiden alkua varsin kovalla kokoonpanolla, joten odotettavissa oli tiukkaa kamppailua lohkon kärkisijoista.

NTP – LoTe3 4-0

Kalle Keskinen NTP – Ville Kilpinen LoTe3 6-1 6-4

Villen lyöntitekniikasta ja kentällä liikkumisesta pystyi päättelemään, että joskus on tullut enemmänkin pelattua. Varsinkin ”inside out” kämmen lähti nätisti niin taka- kuin etukentältäkin, ja myös rysty oli yläkierteinen ja painava. Aivan viimevuosien, ja varsinkaan viimekuukausien aikana (perheenlisäyksestä johtuen) Ville ei kuitenkaan entiseen malliin ollut pelaillut, ja se vähäinenkin pelailu oli keskittynyt massakentille, joten rutiinissa oli jonkin verran puutteita ja varsinkin syöttö piiputti välillä tärkeissä paikoissa pahasti. Villellä oli kuitenkin oma etsikkoaikansa toisessa erässä ja vaikuttikin jo vähän siltä, että Kallen puhti olisi loppunut Villen kierteisiä pommeja kulmista noutaessa. Lopulta kuitenkin lohjalaisen syöttö petti ratkaisevalla hetkellä ja Kallelle helpottava voitto.

John Butterfield NTP – Kimmo Virtanen LoTe3 6-3 6-3

Kakkospelaajien kohtaamisessa Johnille tuli vastaan kokenut Kimmo Virtanen, jonka vahvuus oli hyvä liike sekä ovela kämmen. Kimmo ei ollut varsinaisesti mikään voimapelaaja, mutta hän pystyi sijoittelemaan palloa tarkasti ja sai luotua peruslyönneillään jyrkkiä kulmia. Lisäksi syöttö oli äärimmäisen varma eli tuplista ei liikoja tullut ilmaisia pisteitä. John aloitti ottelun rohkeasti ja pyrki pitämään kovaa tempoa yllä, mutta Kimmo pystyi tähän hyvin vastaamaan ja ottelu pysyikin ensimmäiset gamet todella tasaisena. Ottelun edetessä John vaihtoi varmempaan pelitapaan hyökäten vain laadukkaista hyökkäyspaikoista ja tämä osoittautuikin hyväksi taktiikaksi. Lopulta Johnille siis kuitenkin suht selkeä voitto.

Pasi Pennanen NTP – Petri Lindroos LoTe3 6-2 6-1

Pasin vastustaja Petri Lindroos ei ollut vielä montaa vuotta tennistä pelaillut ja olkapää oli vastikään leikattu, joten Pasi lähti otteluun ennakkoon ajateltuna suosikkina. Peli meni lopulta aikalailla kotijoukkueen toivoman käsikirjoituksen mukaan: Petri laittoi ajoittain hyvin hanttiin ja pitkiä palloralleja ja gameja nähtiin myös, mutta varsinkin syöttötyöskentely oli tänään Pasilla sen verran paljon edellä, että suhteellisen selvät lukemat saatiin tällä kertaa taululle Pasin hyväksi. Yhtäältä Pasi sai itse syötöillään lyötyä suoria pisteitä, ja toisaalta Pasi sai Petrin kakkossyötöistä ahdistettua tämän tukaliin tilanteisiin.

Keskinen/Pennanen NTP – Kilpinen/Virtanen LoTe3 6-3 4-6 10-4

Neluri eteni lähinnä syötönmurtojen merkeissä tasaisesti pari ensimmäistä erää, mutta matsitiebreakissa Kalle ja Pasi saivat heti alkuun mukavan kaulan lohjalaisiin ja johto piti loppuun asti. Käytännössä nelurivoitto tarkoitti myös sitä, että jos viimeisessä sarjapelissä Roima 3 kaatuisi puhtaasti 4-0 voitoin, niin NTP pääsisi kesän päätteeksi kokeilemaan rahkeitaan vielä nousukarsintoihin! Jänniä aikoja elämme.