Ottelu pelattu 2.9.2017

Kesäkauden päätteeksi päästiin kokeilemaan vielä nousukarsintaa Huittisten tenniskonkareita vastaan kotoisassa Impivaarassa. Pari vuotta takaperin joukkue oli kohdattu Huittisissa voittoisissa merkeissä, joten luottavaisin fiilliksin lähdettiin nousua hakemaan.

NTP – HuTe 3 1-3

Kalle Keskinen NTP – Harri Kivipelto HuTe3 7-6 4-6 6-10

Harri tiedettiin jo ennestään kovaksi sarjajyräksi nelosdivaritasolle, joten vaikea ottelu oli odotettavissa jo etukäteen. Kallen valmistautumista otteluun häiritsi hieman alkuviikosta iskenyt flunssa, jota mies ei ollut aivan kokonaan pelipäivään mennessä onnistunut karistamaan. Alku olikin tahmeaa, sillä Harri aloitti erän väkevästi menemällä 2-0 johtoon pelaamalla selvästi Kallea varmemmin, mutta peli alkoi kuitenkin tasoittua pikkuhiljaa ja lopulta pitkä ja monivaiheinen ensimmäinen erä Kallelle tiebreakin jälkeen.

Toisessa erässä väsymys alkoi selvästi painaa jo molempia miehiä reilusti yli tunnin kestäneen ensimmäisen erän jälkeen. Tämä näkyi Harrilla erityisesti syöttötyöskentelyn hiipumisena, sillä Harri ei enää saanut tehtyä ykkössyötöllään pisteitä samaan tapaan kuin ensimmäisessä erässä. Kallen peli taas tuntui hieman puuroutuvan väsymyksen myötä ja aloite siirtyi selvästi Harrille. Harri käyttikin pelimiehen rutiinilla tilaisuudet hyödykseen ja näin edettiin viimeiseen erään kymppitiebreakiin.

Kymppitiebreakissa Harri jatkoi hyvällä menestyksellä aloitteellista peliään ja tuli rohkeasti myös verkolle tekemään jääkylmiä ratkaisuja onnistuneesti. Myös ajottain kadoksissa ollut ykkössyöttö löytyi tärkeillä hetkillä uudestaan. Kalle ei löytänyt hieman heikomman toisen erän jälkeen enää rytmiä kolmanteenkaan erään, vaan pallot jäivät järjestelmällisesti liian ponnettomiksi ja liian keskelle. Harrille siis ansaittu voitto reilun parin tunnin puurtamisen päätteeksi.

John Butterfield NTP – Mika Koivisto HuTe3 6-0 3-6 8-10

Katkeraa tenniskalkkia tarjottiin myös kakkosten kohtaamisessa, kun John pääsi testaamaan Huittisten Mika Koiviston tasoa. Kaikki näytti Johnin ja NTP:n kannalta hyvältä Johnin johtaessa 6-0 2-0, mutta mutta… Mika sai kavennettua pitkien pallorallien päätteeksi pelin 2-1 toisessa erässä. Mikan tuulettaessa tässä tilanteessa ensimmäistä voitettua gameaan (ja hänen todetessaan ”enpähän jäänyt nollille”), ei varmaan kovin moni olisi uskonut mitä tuleman pitää. Hetkessä peli oli kääntynyt Mikalle tilanteeseen 2-5 ja samalla ns. momentum hänen puolelleen.

Ottelutiebreakiin siis lopulta mentiin tässäkin otteluparissa, ja se etenikin tasaiseen tahtiin 8-8 asti, jolloin Mika kokeneena pelimiehenä väänsi väkisin itselleen tarvittavat kaksi peräkkäistä pistettä ja näin nousi tässäkin ottelussa Huittisten miehen kädet pystyyn voiton merkiksi. Kaikki kunnia Mikalle voitosta, mies onnistui ensimmäisen erän rökäletappion jälkeen muuttamaan onnistuneesti taktiikkaansa maltillisemmaksi ja varmemmaksi, ja se riitti tällä kertaa voittoon asti.

Pasi Pennanen NTP – Marko Koivisto HuTe3 6-4 6-2

NTP:n kunniaa puolusti kuitenkin Pasi, joka voitti hyvällä pelillä Huittisten Marko Koiviston suoraan kahdessa erässä. Pasin rento ja vauhdikas peli toi tällä kaudella kaksinpelissä pelkkiä voittoja erääkään menettämättä, joten tähän osa-alueeseen ei NTP:n peli ainakaan kaatunut. Loistavaa Pasi!

Keskinen/Pennanen NTP – Kivipelto/Koivisto Mi HuTe3 1-6 5-7

Nelinpelissä oli vielä sarjanousun kannaltakin panosta, sillä käytännössä voittaja olisi jatkanut ensi kesänä divisioonaa ylempänä pelejään. Huittisten kaksikko hallitsi kuitenkin nelurin salat niin hyvin, että varsinkaan ensimmäisessä erässä ei voittajasta ollut mitään epäselvyyttä. Varsinkin verkkopelissään huittislaiset olivat selvästi Kallea ja Pasia edellä ensimmäisessä erässä.

Toisessa erässä peli tasoittui huomattavasti Kallen ja Pasin hieman suoraviivaistettua peliään aggressiivisempaan suuntaan. Valitettavasti tämäkään ei kuitenkaan riittänyt viemään ottelua kolmanteen erään, vaan huittislaiset osoittivat jälleen kylmäpäisyyttä hoitaessaan homman kotiin hieman tasaisemman erän päätteeksi. Tähän siis päättyi kesäsarja vuoden 2017 osalta. Uutta matoa päästään kuitenkin laittamaan koukkuun jo lokakuussa, kun sisäkausi starttaa hieman uudistetuin säännöin nelosdivarissa.