Sarjaotteluraportti NTP – TuT, pelattu 28.10.2017

Vain viikko sarjakauden avauksesta ja uutta sarjapeliä jo puski päälle. Vastaan tuli lohkon kärkipäähän povailtu TuT, joka vastuksena olikin NTP:lle tuttuakin tutumpi vuosien varrelta.

NTP – TuT 3-0

Kalle Keskinen NTP – Olli Mankonen TuT 4-6 6-3 10-5

Olli tiedettiin jo ennen peliä maltilliseksi ja varmaksi pelaajaksi, joka on vakiinnuttanut tasonsa vuosien varrella B-luokan häntäpäähän. Kallen ”gameplan” oli saada Olli liikkeelle ja sitä kautta tekemään virheitä, mutta tässä hän ei tänään kovinkaan hyvin onnistunut, sillä oikeastaan Olli määräsi enemmänkin tempoa ja pakotti Kallen hätäisiin ratkaisuihin hyvillä terävillä sijoituksillaan ympäri kentän. Kalle johti ensimmäistä erää kuitenkin jo 4-2, kunnes Olli sai väännettyä tiukan gamen itselleen ja tilanteeksi 4-3. Tämän seurauksena Olli sai hieman vielä lisäpotkua peliinsä ja Kalle alkoi hieman turhautua. Näin erä karkasi Ollille 4-6.

Toisessa erässä Kalle terästäytyi ja vei hieman takkuisesta alusta huolimatta sen nimiinsä. Terästäytyminen ilmeni hieman rohkeampana ja rennompana lyömisenä, jonka seurauksena Ollista saatiin väsytettyä suurin pelipuhti pois. Ottelutiebreakiin Kalle sai loistavan lähdön päästyään jo 5-0 johtoon, ja homma saatiin rullattua kotiin lopulta 10-5. Vaikea peli mutta voitto saatiin väännettyä.

John Butterfield NTP – Petri Sjöblom TuT 3-6 7-6 10-7

Ei ollut tänään Johnillakaan helppoa, vaikka Petrikin osattiin ennen peliä jo arvioida hyvin liikkuvaksi ja erittäin sitkeäksi pelaajaksi. Petrin ehdoton vahvuus pelissä on äärimmäisen hyvä kontraus, jolla Petri pystyy yllättämään vastustajansa erilaisissa pelitilanteissa.

John oli pitkään ottelussa hieman hämillään, sillä Johnin lyömät hieman kovemmat peruslyönnit tulivat Petriltä kontraamalla vähintään yhtä kovaa takaisin, ja usein vielä esimerkiksi upeina ohituksina pitkin linjaa. Toisessa erässä John kuitenkin teki taktisen oivalluksen ja alkoi tarkoituksella pudottaa lyöntitempoa, johon Petrin olikin vaikeampi vastata tehokkaasti. Kaksi ottelupallolla Petrillä kuitenkin jo toisessa erässä oli, eli äärimmäisen pienestä oli tänään kiinni. Kymppitiebreakissa Petrin energiavarat alkoivat jo olla tyhjiä ja krampit astuivat mukaan peliin. Johnille siis lopulta helpottava voitto kymppitiebreakin kautta.

Keskinen/Pennanen NTP – Mankonen/Tolvanen TuT 6-1 4-6 10-5

Ei kahta matsitiebreakia ilman kolmatta… nelinpelissä ensimmäinen erä näytti jo siltä, että NTP menee menojaan, mutta toisessa erässä erityisesti Tolvanen (veljeksistä vanhempi eli Petteri) terästi otteitaan sen verran rajusti, että ottelu pakotettiin kolmanteen erään. Kolmannessa erässä Olli ja Petteri johtivat 5-4, mutta Kallen ja Pasin loppumomentum oli tänään erinomainen, ja sen seurauksena 6 pistettä putkeen NTP:lle ja voitto kotiin! Neluri oli mennä vaikeaksi osittain siitä syystä, että ns. helppo ensimmäinen erä tuuditti Kallen ja Pasin turhiin luuloihin helposta voitosta. Näin ei saisi ikinä käydä varsinkaan tenniksessä, jossa pelit kääntyvät hyvinkin nopsaan asennevamman yllättäessä.