NTP:n sarjatenniskausi päätökseen ennen aikojaan – tuloksena silti sarjanousu!

Viime kesänä NTP:n juhlittua ensimmäistä sarjanousuaan miesmuistiin, oltiin myös talvikaudelle asetettu kunnianhimoinen tavoite nousulle. Tällä kertaa sille oltiinkin luotu entistä otollisemmat puitteet, sillä lohkovoittajat nousisivat suoraan sarjaporrasta ylemmäs nousukarsinnan sijaan.

Otteluissa edettiinkin upeasti voitosta voittoon TuTin ja SaTSin tarjottua tiukimmat vastukset. Ikävä kyllä ennen viimeistä ottelua kausi jouduttiin lopettamaan koronaviruksen takia ymmärrettävästi kesken. Tässä vaiheessa NTP johti lohkoa selvästi, mutta SaTSilla olisi ollut vielä pieni oljenkorsi nousta pisteissä ohi, mikäli loput pelit olisivat menneet sopivasti ristiin. Tennisliitto päätyi kuitenkin tekemään jalomielisen poikkeusratkaisun ja palkitsi sekä NTP:n että SaTSin sarjanousulla. Jälkikäteen arvioituna ratkaisu oli myös pelillisesti oikeudenmukainen, sillä SaTS oli voittanut kaikki siihen asti pelatut ottelunsa NTP:tä lukuunottamatta.

Tällä hetkellä seuramme sarjatennistoiminta elää tietynlaisella aallonharjalla, sillä niin kesä- kuin talvisarjassakin päästään nyt todenteolla mittaamaan tasoa entistä kovempia joukkueita vastaan sarjanousujen myötä. Tämä vaatii myös pelaajiltamme entistä suurempaa venymistä, sillä myös ottelukohtaisten kaksinpelien määrää nousee kolmeen kolmosdivarissa. Tästä on hyvä kuitenkin lähteä mittaamaan tasoaan ja tavoittelemaan sarjapaikan säilyttämistä myös tuleville kausille.